субота, 21. јануар 2017.

Muško-ženska prijateljstva - da li mogu da opstanu?

Zdravo svima. Ovaj post pišem oko ponoći jer Anja je naravno provela dva sata čitajući druge blogove i dobila je inspiraciju. Odlučila sam da sutra napišem nekoliko postova koje ću objaviti dok bude trajala škola jer znam da ću biti mnogo zauzeta. Nadam se da će se ovo ostvariti jer će mi biti mnogo lakše. Eh, danas pišem o muško-ženskom prijateljstvu. Razmišljala sam dugo da li bi vam se svidio post u kojem ću ja iskazivati svoje mišljenje o nečemu. Ja se nadam da hoće. Mnogi smatraju kako je ovakvo prijateljstvo nemoguće ali ja ću reći da je moguće, itekako moguće ako se on pokaže kao pravi prijatelj a ne neko ko će te samo iskoristiti za zadaću iz matematike. Pravi muški prijatelj je onaj koji će ti pomoći u svakom problemu, pružiti ti podršku u svemu i neće se zaljubiti u tebe. Znam da se to veoma često zna desiti ali ako on tebe stvarno smatra samo najboljom prijateljicom znaj da si našla osobu kojoj se možeš povjeriti kad god želiš.






Ako imaš prijatelja koji samo sjedi s tobom na času i priča s tobom a kasnije kad ga trebaš za nešto njega nigdje nema onda to sigurno nije prijatelj. Nekad te čak ne pozdravi na ulici ili se pravi da te ne vidi a to samo zato što se prijatelji jedino u školu. Kada uradiš zadaću ili obradiš lektiru odjednom si mu najbolja prijateljica. Okani se takvog drugara jer on nije pravi. Žensko-ženska i muško-ženska prijateljstva se razlikuju po mnogo stvari. Prva stvar je razmišljanje, da li da tako kažem. Znači dvije djevojke znaju sve o ženskim stvarima i imaju ista razmišljanja o nekim stvarima dok muško i žensko ne znaju baš puno. Zato je i zanimljivi kada od njega saznaješ mnoge stvari što se tiče tog 'muškog svijeta'. Onda ljubav. Mislim na to da dječak uvijek ima neke svoje drugove i ako si zaljubljena u nekog on će ti prije srediti tog dečka nego što će to tvoja drugarica učiniti.

Kao što sam već rekla, često se dešava da se desi zaljubljenost između druga i drugarice a onda to prerasta u vezu a poslije raskida se zaboravlja i na prijateljstvo i na vezu. Tako često puknu muško-ženska prijateljstva i to je jedna velika mana. Ako stvarno smatrate jedno drugo samo prijateljima i ne pomišljate da vam se imalo dopada onda ste sigurno pronašli pravog muškog prijatelja. Čitala sam negdje da su naučnici utvrdili da postoje izvjesne prednosti koje prijateljstva sa muškim polom mogu donijeti. Neke sam već navela ali postoji i mnogo drugih stvari. Dvije prijateljice su često ljubomorne jedne na drugu ako je neka dobila novi komad odjeće ali ovakve stvari se rijeđe dešavaju u slučaju da imate muškog prijatelja. Znam da ne postoji puno takvih i da se rijetko nalaze oni koji će se družiti sa djevojčicama ali ako budete uporni da pronađete takvoga sigurna sam da ćete uspjeti. Ne želim da pametujem kako vi morate imati prijatelja muškog pola jer svako se druži sa kim hoće i ko mu odgovara. Pišem svoje mišljenje o takvim prijateljstvima. Postoji mnogo anketa da li ste za ili protiv muško-ženskih prijateljstava, ja definitivno odgovaram da sam za. Možda ste tokom čitanja ovog posta pomislili kako svi imaju nekog prijatelja kome mogu sve reći ali reći ću vam da nemaju. Samo rijetke djevojčice iliti djevojke uspiju da pronađu takvog muškog prijatelja.






Ako pak želite da ga pronađete znajte da to nije baš toliko lako. Možda ćete ga pronaći u razredu, na treningu ili možda ti se iz dosade javi preko poruke. Pokušaj ako želiš, navela sam razloge zašto su ovakva prijateljstva odlična a jedan razlog zbog kojeg često pucaju jeste zaljubljenost. Ako imate pravo prijateljstvo to se vjerovatno neće desiti, znam da sam previše puta to ponovila. Baš sam se raspisala u ovom postu ali nikad nisam pisala ovakav post gdje ja iznosim neko svoje mišljenje. Inspiraciju sam dobila vidjevši jednu sliku na instagramu i odmah sam odlučila da napišem post jer jako često razmišljam o ovoj temi.






U komentare mi pišite da li vi imate muškog prijatelja i kako se odnosi prema tebi, da li te podržava u svemu. Napišite mi i da li vi podržavate ovakva prijateljstva i da li mislite da mogu da opstanu. Ja sam već rekla da podržavam i da mogu opstati ako su ona prava. Nadam se da vam se svidio današnji post, pisala sam ga sinoć ali sam objavila danas jer mi se mnogo spavalo i nisam imala više snage. Pozdrav od mene.


Voli vas Anja! ❤


E-mail: anjasland@gmail.com






7 коментара:

  1. Imam par najboljih drugova, kojima stvarno mogu da vjerujem. Poznajemo se dugo, i volimo se. Jedan od njih je vrlo tvrdoglav, pa mi sa njim ide teže. Ali ostali su prema meni predobri. Dopao mi se post jako. Piši još ovakvih postova. I slažem se oko svega♥

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  2. Da, mogu! Imam dva najbolja frenda koji su se odselili i još se čujemo i viđamo. Njihova sestra mi je BFF, a svi mi činimo ekipu sa još dvije curke. Istina je da su se oba bila zaljubila u mene, ali sve je riješeno i na kraju smo opet svi ekipica. Imati muškog prijatelja je zakon, nikad nije na tebe ljubomoran, manje trača i uvijek je tu za tebe. :) <3

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  3. Muško-ženska prijateljstva su zapravo jedina prava prijateljstva. Imam muškog prijatelja i ne bih ga dala za 100 prijateljica. Iskreni su, daju odlične savjete,nisu ljubomorni na tebe i uvijek su tu da te zaštite kao sestru. Ja vjerujem da su moguća i zato čuvam i gradim to pirjateljstvo. Traje već 7 godina i nadam se da će trajati jos 77 :))
    Novi post http://prvipostadress.blogspot.ba/2017/01/haul-avoncatricerimmel.html ako želiš možemo se međusobno pratiti :))

    ОдговориИзбриши
  4. Imam najboljeg prijatelja. Iako svi misle da smo u vezi nismo. Ustvari radimo sve kao par osim što se ne ljubimo u usta. Posuđuje mi dukse, držimo se za ruke, on je uvijek prvi kojem ću javiti dobru ili lošu vijest. Jednom prilikom sam plakala u dva ujutro i on je došao sa čokoladom govoreći čokolada i netflix su spas. Ponašamo se kao par ali nismo. Stvarno mu mogu vjerovati.

    ОдговориИзбриши